Περιφερειακή Ενότητα Δράμας

GreekEnglish (United Kingdom)BulgarianGermanFrenchRussianTurkish

Nico Lazaridi (Αγορά)

Εκτύπωση

 Το 1987, o Νίκος Λαζαρίδης δημιουργεί στη Δράμα, την πρώτη οργphoto makedonανωμένη οινοπαραγωγική μονάδα της περιοχής. Η αμπελοοινική παράδοση του τόπου αναβιώνει και τα κρασιά με την ετικέτα CHÂTEAU NICO LAZARIDΙ κερδίζουν αμέσως, την εκτίμηση των οινόφιλων, εντός και εκτός Ελλάδας.

Το οινοποιείο CHÂTEAU NICO LAZARIDI εδρεύει στην Τοπική Κοινότητα Αγοράς του Νομού Δράμας και οι  chteau nico lazaridi 1-lowαμπελώνες μας εκτείνονται στα αγροκτήματα Αγοράς, Πηγαδίων και Αδριανής, καταλαμβάνοντας έκταση 800 στρεμμάτων. Τα αμπέλια προστατεύονται από τα γύρω βουνά και το περιβάλλον προσφέρει ιδανική φιλοξενία στις ποικιλίες Sauvignon Blanc, Semillon, Ugni Blanc, Chardonnay, Grenache Rouge, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah και Sangiovese .

Τα κύρια προϊόντα που παράγει είναι το Château Nico Lazaridi Λευκός και Ερυθρός Οίνος, το Rosè Nico Lazaridi, το Μαγικό Βουνό Λευκό και Ερυθρό, Το Perpetuus Λευκός & Ερυθρός Οίνος, τα φυσικά γλυκά κρασιά Moushk και Μελισσουργός, τα μονοποικιλιακά Merlot και Trebbiano Όψιμος Τρύγος και το λευκό ημιαφρώδες Solitaire. small

Η καλλιτεχνική ευαισθησία της εταιρίας επιβεβαιώνεται μέσα από τη αξιόλογη συλλογή έργων τέχνης που κοσμούν τις ετικέτες των κρασιών μας και φιλοξενούνται στην πινακοθήκη «Μαγικό Βουνό».

Με στόχο την αξιοποίηση των προϊόντων της ευρύτερης Μακεδονικής γης, το 2000 ολοκληρώθηκε το οινοποιείο ΜΑΚΕΔΩΝ, στον Νομό Καβάλας, στον Πλατανότοπο στις παρυφές του Παγγαίου Όρους, όπου βρίσκεται και ο αμπελώνας 80 στρεμμάτων. Στη φιλοσοφία του οινοποιείου βρίσκεται η δημιουργία μοντέρνων κρασιών ποιότητας .

  3Στο οινοποιείο ΜΑΚΕΔΩΝ, η εταιρία παράγει τον Χρυσό Λέων Chardonnay, Χρυσό Λέων Cabernet Sauvignon, το Μαύρο Πρόβατο Syrah & Μαύρο Πρόβατο Semillon-Sauvignon καθώς και τη Ντάμα με τον Ρήγα Κούπα.

Τα Οινοποιεία της NICO LAZARIDI είναι επισκέψιμα στους οινόφιλους και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τα κρασιά μας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:

www.nicolazaridi.gr