Περιφερειακή Ενότητα Δράμας

GreekEnglish (United Kingdom)BulgarianGermanFrenchRussianTurkish

Κτήμα Μιχαηλίδη

Εκτύπωση

 

Για δεκαετίες η αγάπη της οικογένειας Μιχαηλίδη για την άμπελο και η ερασιτεχνική της ενασχόληση με την οινο5ποίηση είχε ως αποτέλεσμα να εμφυσήσει το μεράκι της αμπελοκαλλιέργειας και στην επόμενη γενιά με αποτέλεσμα το 2004 ο Ιορδάνης Μιχαηλίδης να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στο χώρο των εμφιαλωμένων οίνων, ξεκινώντας να υλοποιεί την επένδυση ενός σχεδίου για τη δημιουργία πρότυπων οινοποιητικών εγκαταστάσεων.

Το σύγχρονο οινοποιείο που κατασκευάστηκε μέσα στο κτήμα βρίσκεται στον Αγιο Αθανάσιο Δράμας.6

Τα 90 στρέμματα του ιδιόκτητου αμπελώνα είναι ενταγμένα στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αμπελώνων (Οικολογική Καλλιέργεια) και έχουν καλυφθεί από τις πλέον κοσμοπολίτικες ποικιλίες (Ασύρτικο, Chardonnay, Sauvignon blanc, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Syrah και Merlot) έχουν αγοραστεί από γαλλικά και ελληνικά φυτώρια και έχουν αναπτυχθεί με προσοχή ώστε να δώσουν τον καρπό τους μετά από 3 περίπου χρόνια.

Ο πρώτος εμφια3λωμένος οίνος κυκλοφορεί στην αγορά με την ετικέτα ΑΝΘΑΛΕΙΑ (η αλιεία των ανθών).

Ο λευκός οίνος που προέκυψε από την ισορροπημένη μίξη των ποικιλιών CHARDONNAY & SAUVIGNON BLANC εμφιαλώθηκε το 2005 σε 7,000 φιάλες.
Το 2006 το Κτήμα Μιχαηλίδη εμφιαλώνει την ΜΕΛΑΧΡΩ, έναν ερυθρό οίνο του τρύγου 2004 ο οποίος έδωσε 18,000 αριθμημένες φιάλες από τις ποικιλίες SYRAH, CABERNET SAUVIGNON και MERLOT. Η παραμονή σε δρύινα καινούργια βαρέλια για 12 μήνες πριν την εμφιάλωση ανέδειξε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των χαρισματικών γαλλικών ποικιλιών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

http://www.domaine-michaelidi.gr